Ottelijat

  P3 BOXINGIN NYRKKEILIJÄT

AMIN ASIKAINEN

Ylempi keskisarja 76,2 kg

27 voittoa ja 3 tappiota

Kirkkonummen Kivinyrkkinä tunnettu “Idi” Amin Asikainen on yksi kautta aikojen menestyneimmistä suomalaisnyrkkeilijöistä. Asikainen voitti vuonna 2006 ensimmäisenä suomalaisena 42 vuoteen ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruuden ja onnistui ensimmäisenä suomalaisena puolustamaan titteliään kahdesti peräkkäin. Ennen Euroopan mestaruuttaan Asikainen iski itsensä kautta aikojen ensimmäiseksi suomalaiseksi Euroopan Unionin mestariksi. Keskisarjassa tittelinsä voittanut Asikainen tavoittelee nyt menestystä ylemmässä keskisarjassa.

VILLE PIISPANEN

Ylempi kevytsarja 63,5 kg

15 voittoa, 1 tappio ja 2 ratkaisematonta

Lahdesta kotoisin oleva ja nykyään Helsingissä asuva Ville Piispanen iski heinäkuussa 2010 itsensä kautta aikojen toisena suomalaisena Euroopan Unionin mestariksi. Lisäarvoa Piispasen saavutukselle tuo se, että voitto tuli vieraskehässä Italiassa, jossa perinteisesti on äärimmäisen vaikea voittaa kotikehän iskijöitä. Aiemmin Piispanen oli otellut tappiollisesti EU-tittelistä kivikovaa Giuseppe Lauria vastaan ja ratkaisemattoman SM-ottelussa Jaakko Myllylää vastaan. Kolmas kerta toden sanoi Piispasen tittelinmetsästyksessä ja seuraavaksi tavoitteena on Euroopan mestaruus.

DENIS SHAFIKOV

Ylempi keskisarja 63,5 kg

24 voittoa, ei tappioita

“Tsingis Khan” – lisänimellä tunnettu Venäjän Denis Shafikov on todellinen maailmanluokan huippulupaus. Shafikov on kymmenellä esiintymisellään Suomessa lyönyt itsensä pysyvästi suomalaisten nyrkkeilyn ystävien sydämiin nyrkkeilytaidoillaan, nopeudellaan, iskuvoimallaan ja karismallaan. Shafikov, jonka tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin maailmanmestaruus, on nujertanut Suomessa jo muun muassa entisen maailmanmestarin Raul Balbin ja Meksikon mestarin Juan Carlos Rodriguezin.

EVA WAHLSTRÖM

Ylempi höyhensarja 59,0 kg

2 voittoa, ei tappioita

Loviisalaissyntyinen Eva Wahlström on kautta aikojen menestynein suomalainen naisnyrkkeilijä. Wahlströmin amatöörisaavutuksiin kuuluvat muun muassa kolme mitalia Euroopan mestaruuskilpailuissa, kymmenen peräkkäistä Suomen mestaruutta ja neljä Pohjoismaiden mestaruutta. Maaliskuussa 2010 Wahlström siirtyi ammattinyrkkeilijäksi ja tavoittelee nyt huippumenestystä myös armottomissa ammattilaiskehissä.

NIKO JOKINEN

Ylempi keskisarja 76,2 kg

10 voittoa, ei tappiota

“Stadin Kingi” Niko Jokinen on nuori helsinkiläisnyrkkeilijä, jolla on iso tulevaisuus edessään. Jokinen väläytteli kykyjään jo amatöörikehissä voittamalla muun muassa pari miesten Suomen mestaruutta, Pohjoismaiden mestaruuden ja kansainvälisiä turnauksia. Ammattilaisena Jokinen on kulkenut voitosta voittoon. Myös yleisö on mieltynyt Jokiseen, jonka ottelut ovat usein tapahtumarikkaita.

EDIS TATLI

Kevytsarja 61,2 kg

11 voittoa, ei tappioita

“Prince” Edis Tatli on värikäs ja räiskyvä nyrkkeilijä, jota pidetään yleisesti Suomen lahjakkaimpana nuorena iskijänä. Tatlin lahjat nyrkkeilijä tulivat esille jo amatöörikehissä, jossa Tatli hämmästyttävästi jo 17-vuotiaana löi kovatasoisen GeeBee -turnauksen voittoon. Ammattilaiskehissä Tatli on parantanut otteitaan ottelu ottelulta ja kyennyt tiukissakin paikoissa voittoihin.

JUSSI KOIVULA

Välisarja 66,7 kg

<

5 voittoa, ei tappioita

Tamperelainen Jussi Koivula on todellinen ammattimies, joka on panostanut nyrkkeilyyn armottoman kovaa jo pienestä pitäen. Kuusi miesten Suomen mestaruutta iskenyttä Koivulaa pidettiin vuosien ajan Suomen parhaana amatöörinyrkkeilijänä. Amatöörikehissä Koivula edusti lukuisia kertoja Suomea arvokilpailuissa ja saavutti muun muassa MM-kilpailuissa viidennen sijan. Koivulan ammattilaisura on lähtenyt hitaasti liikkeelle selkävaivojen vuoksi, mutta käymänsä ottelut hän on voittanut vakuuttavasti.

MUUT BOXING NIGHTEISSA ESIINTYVÄT NYRKKEILIJÄT

ANDREAS EVENSEN

Höyhensarja 57,1 kg

13 voittoa ja 1 tappio

Norjan nuori tehonyrkki on arvostetun WBO -liiton Inter-Continental mestari ja WBO:n maailmanlistalla Evensen on arvostettu kymmenen parhaan joukkoon höyhensarjassa. Kolumbialaissyntyinen Evensen on todellinen energiapakkaus, joka ei anna vastustajilleen hetkenkään rauhaa, vaan hyökkää, hyökkää ja hyökkää. Evensenin viisi paidatonta ottelua Suomessa ovat olleet todella yleisöystävällisiä. Niissä otetaan ja annetaan armotta.

JAAKKO MYLLYLÄ

Ylempi kevytsarja 63,5 kg

9 voittoa ja 1 ratkaisematon, ei tappioita

Reisjärven todellinen ylpeyden aihe Jaakko Myllylä on tasokas voittamaton nyrkkeilijä. Tasonsa Myllylä näytti jo amatöörinä voittamalla kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta. Hyväkuntoisena ja kovaiskuisena tunnettu “Hiljainen herrasmies” iski loppuvuodesta 2009 ratkaisemattoman Suomen mestaruusottelussa Ville Piispasta vastaan. Useimpien asiantuntijoiden mukaan Myllylä olisi ansainnut ottelussa voiton ja Myllylä himoaakin päästä uudestaan kehään Piispasen kanssa.

JUHO HAAPOJA

Raskassarja +90,7 kg / Alempi raskassarja 90,7 kg

12 voittoa, 2 tappiota ja 1 ratkaisematon

Pohjanmaalla lähes kansallissankarin asemassa oleva raskaansarjan Suomen mestari Juho “Härmän Häjy” Haapoja on todellinen taistelija, joka antaa otteluissa aina kaikkensa. Raskaansarjan SM-tittelinsä Haapoja voitti vuonna 2008 kukistamalla Sami Elovaaran teknisellä tyrmäyksellä yhdeksännessä erässä. Kansallisen tason nyrkkeilijäksi Haapoja ei halua jäädä, vaan miehen tavoitteena on Euroopan huipulle nouseminen alemmassa raskaassa sarjassa.

PETTER ANTMAN

Raskas keskisarja 79,4 kg

5 voittoa, 1 tappio ja 1 ratkaisematon

”Porvoon Rautanyrkki” on kovaiskuinen taistelija, joka ei päästä vastustajiaan helpolla. Erityisen hyvin Antman iskee kovia koukkuja vastustajan vartaloon. Uransa toistaiseksi parhaan voiton Antman nappasi marraskuussa 2009 kukistamalla Ruotsin voittamattoman Stefan Schallengruberin hurjassa taistossa pisteillä. Antman kärsi uransa ainoan tappion Sami Selesmaalle Kirkkonummella toukuussa 2010 häviten niukasti pisteillä.

SAMI SELESMAA

Raskas keskisarja 79,4 kg

4 voittoa ja 1 tappio

Jo pikkupoikana nyrkkeilyn aloittanut Sami ”Sonni” Selesmaa on kokenut ja taitava porilaisnyrkkeilijä. Selesmaa otteli amatöörinä yli 250 ottelua saavuttaen muun muassa huikeat 11 SM-mitalia. Ammattilaisuransa Selesmaa aloitti hienosti kolmella vakuuttavalla voitolla, mutta hävisi yllättäen neljännen ottelunsa. Selesmaa toipui tappiostaan kuitenkin nopeasti ja iski Kirkkonummen Boxing Nightissa toukokuussa 2010 ammattilaisuransa parhaan voiton kukistamalla Porvoon voittamattoman Petter Antmanin pisteillä.

MARKUS HUHTALA

Raskas keskisarja 79,4 kg

8 voittoa, 2 tappiota ja 1 ratkaisematon

”Haukiputaan Moukari” Markus Huhtala on tyrmäysvoimastaan tunnettu nyrkkeilijä. Huhtalan kahdeksasta voitosta seitsemän on tyrmäysvoittoja. Jo 19-vuotiaana ammattilaiseksi siirtyneen Huhtalan ottelut eivät käytännössä ole koskaan tylsiä. Huhtala mielii päästä kokeilemaan kykyjään entistä kovempia ja ansioituneimpia vastustajia vastaan.

HARRI HAKULINEN

Alempi raskassarja 90,7 kg

9 voittoa, 1 tappio ja 1 ratkaisematon

Harri ”Hara” Hakulinen on kokenut helsinkiläisnyrkkeilijä, jolla on otteluissaan aina vain yksi suunta ja se on eteenpäin. Hakulinen aloitti ammattilaisuransa jo vuonna 1996, mutta siirtyi kilpatauolle vuonna 1999. Vuonna 2009 Hakulinen aloitti comebackinsa Tampereelle Boxing Nightissa ja on voittanut kaikki kolme paluuotteluaan. Kivikovana taistelija tunnettu Hakulinen haluaa saada kruunun uralleen esimerkiksi nappaamalla Suomen mestaruusvyön kaappiinsa.

 • Facebook
 • Twitter
 • Blogger Post
 • Share/Bookmar
 • Uusimmat uutiset:

  • IL: Asikaiselle on tarjottu MM-ottelua!
  • Asikaisen vastustajan kuva ja kommentit!
  • Aminin voittoon uskotaan!
  • Kehän laidalla – 13. erä – Helsinki Rumble Special (Amin, Niko, Edis)
  • Wahlströmille ja Jokiselle vastustajat Venäjältä!
  • Punnitustilaisuus perjantaina 3.9 Sports Academyssä!
  • Edis Tatli matkalla huipulle!
  • Asikainen kohtaakin meksikolaisiskijän ensi viikon lauantaina!
 • Mikä on tärkein syy siihen, että tulet lauantaina Kisahalliin tai katsot Boxing Nightin televisiosta / netistä?

  View Results

  Loading ... Loading ...
2009 © Boxing Night